LADY MACBETH

FILM

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is uitgehuwelijkt aan een oudere, rijke man. Ze worstelt met de strenge sociale regels van haar tijd en haar liefdeloze huwelijk. Tot ze een affaire krijgt met een jonge stalknecht. De passie ontketent de kracht in haar om te vechten voor wat ze zelf wil.

LADY MACBETH, niet van Shakespeare maar LADY MACBETH uit Minsk, van de opera van Sjostakovich. De beroemde opera en deze film zijn gebaseerd op het boek van Nicolas Leskov uit 1865. Regisseur William Oldroyd weet met een zeer beperkt budget het maximum uit zijn eerste langspeelfilm te halen. De manier waarop de negentienjarige Florence Pugh acteert in haar eerste hoofdrol is indrukwekkend.Het maakt van haar in één keer een groot talent, waar we zeker nog meer van zullen horen.

Over LADY MACBETH
LADY MACBETH ontpopt zich tot een intrigerende en provocerende studie van macht en onderdrukking, afgekruid met een vleugje waanzin. Regisseur William Oldroyd werpt zich met dit sterke debuut meteen op als een grote belofte. Hij durft de empathie van de kijker op het spel te zetten, en kiest resoluut voor een moderne aanpak. Heerlijk om nog eens een kostuumdrama te zien waar geen halve meter stof op ligt. En waar zelfs hier en daar een “fuck” insluipt. (De Morgen – Lieven Trio)

Oldroyd koos voor een heel strakke regie, elimineerde sentimentaliteit waar die zou kunnen opduiken en stuurt melodramatische momenten soms een paar seconden richting zwarte komedie. Hoewel Chabrols versie van Madame Bovary stilistisch verwant lijkt, doet de hele toon van LADY MACBETH nog het meest denken aan WUTHERING HEIGHTS van Andrea Arnold. Wie van LADY MACBETH pas echt een triomf maakt, is de 21-jarige Britse actrice Florence Pugh. Ze geeft haar vertolking van Katherine een ongeziene maturiteit mee. Haar spel is zo beheerst, subtiel en genuanceerd dat je mag spreken van een ware revelatie. (Vertigo – Chris Craps)

Debuterend speelfilmregisseur William Oldroyd doet iets wat niet veel nieuwkomers aandurven: de film op zo veel mogelijk punten strippen tot de ware essentie overblijft. Hij maakt nauwelijks gebruik van muzikale ondersteuning, verstrekt geen nutteloze achtergrondinformatie, maar durft gewoon de beelden voor zich te laten spreken. (Filmtotaal – Frank Stol)

LADY MACBETH (Drama, 2017) - TRAILER

LADY MACBETH (Drama, 2017) - TRAILER

Trapped in a loveless marriage of convenience, a headstrong young woman fights for her life. ★ The Most MOVING Movies are HERE ► https://goo.gl/55qcQs ★ Subscribe HERE and NOW ➜ http://bit.ly/CiNEMA Rural England,1865. Katherine (Florence Pugh) is stifled by her loveless marriage to a bitter man twice her age, and his cold, unforgiving family.

in de pers

DeMorgen - 'Lady Macbeth' rebelleert met geweld tegen patriarchaat

29 mei 2017

Lady Macbeth, het veelbelovende debuut van regisseur William Oldroyd, is alles wat je niet van een kostuumdrama verwacht: modern, gewelddadig en bikkelhard.

bekijk ook

RADIO MODERN

THE HOUSE OF SWING

30 sep 2017

20u15

Choo! Choo! De Radio Moderntrein houdt opnieuw halt in Alsemberg…

COMPRO ORO

BOMBARDA: PSYCHO ETNO PARTY MUSIC

12 okt 2017

20u15

Anderhalf jaar en een paar dozijn concerten na hun album…

ISH AIT HAMOU

AANGENAAM, IK BEN ISH

20 apr 2018

20u15

Ongetwijfeld kent u ondertussen Ish Ait Hamou. Met AANGENAAM,…

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

Verenigd Koninkrijk, 2016

Regie: William Oldroyd.

Met o.a.: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Naomi Ackie, Cliff Burnett

Duur: 89 min.

Infofiche