LADY MACBETH

FILM: LADY MACBETH

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is uitgehuwelijkt aan een oudere, rijke man. Ze worstelt met de strenge sociale regels van haar tijd en haar liefdeloze huwelijk. Tot ze een affaire krijgt met een jonge stalknecht. De passie ontketent de kracht in haar om te vechten voor wat ze zelf wil.

LADY MACHBETH, niet van Shakespeare maar LADY MACBETH uit Minsk, van de opera van Sjostakovich. De beroemde opera en deze film zijn gebaseerd op het boek van Nicolas Leskov uit 1865. Regisseur William Oldroyd weet met een zeer beperkt budget het maximum uit zijn eerste langspeelfilm te halen. De manier waarop de negentienjarige Florence Pugh acteert in haar eerste hoofdrol is indrukwekkend.Het maakt van haar in één keer een groot talent, waar we zeker nog meer van zullen horen.

LADY MACBETH (Drama, 2017) - TRAILER

LADY MACBETH (Drama, 2017) - TRAILER

Trapped in a loveless marriage of convenience, a headstrong young woman fights for her life. ★ The Most MOVING Movies are HERE ► https://goo.gl/55qcQs ★ Subscribe HERE and NOW ➜ http://bit.ly/CiNEMA Rural England,1865. Katherine (Florence Pugh) is stifled by her loveless marriage to a bitter man twice her age, and his cold, unforgiving family.

in de pers

DeMorgen - 'Lady Macbeth' rebelleert met geweld tegen patriarchaat

29 mei 2017

Lady Macbeth, het veelbelovende debuut van regisseur William Oldroyd, is alles wat je niet van een kostuumdrama verwacht: modern, gewelddadig en bikkelhard.

bekijk ook

BEAUTY & THE BEAST

FILM: BEAUTY AND THE BEAST

16 jul 2017

20u00

De Disneyklassieker BEAUTY AND THE BEAST vertelt een van de…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

Verenigd Koninkrijk, 2016

Regie: William Oldroyd.

Met o.a.: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Naomi Ackie, Cliff Burnett

Duur: 89 min.

Infofiche