DE SMURFEN EN HET VERLOREN DORP

FAMILIEFILM

Smurfin en haar broers trekken naar het Verboden Bos om een legendarisch Smurfendorp te vinden, voor aartsvijand Gargamel dat doet. Onderweg komen er een aantal mysteries over de oorsprong van de Smurfen aan het licht. Vlaamse versie met de stemmen van o.a. de drie zusjes Leyers.

Smurfin heeft de indruk dat iedereen in het dorp een functie heeft - Grote Smurf leidt, Bakkersmurf bakt, zelfs Moppersmurf die moppert - behalve zij. Wat zou het enige meisje in het dorp moeten doen? Op zoek gaan naar haar eigen doel, natuurlijk! Als ze toevallig de weg van een mysterieus wezen kruist, volgt ze het in het Verboden Bos. Vergezeld door haar broers Brilsmurf, Potige Smurf en Klungelsmurf - en met de gemene tovenaar Gargamel die hen steeds schaduwt - onderneemt het Smurfenteam een wilde reis vol actie, gevaar en ontdekking, die hen leidt naar het grootste mysterie in de geschiedenis van de Smurfen!

Over DE SMURFEN EN HET VERLOREN DORP

Deze derde made-in-Hollywood-Smurfenfilm is in tegenstelling tot de eerste twee geen combinatie van gewone filmbeelden en computeranimatie. Voor nummer drie werd van de (overigens commercieel uitstekend geslaagde) hybride vorm afgestapt. DE SMURFEN EN HET VERLOREN DORP is dus van begin tot eind computeranimatie en speelt zich volledig in Smurfengebied af. Het Verboden Bos werd kleurrijk in beeld gebracht en aan (geweldloze) actie en verwikkelingen geen gebrek. (Filmmagie – Luk Menten)

De parade aan Smurfen wordt charmant in beeld gebracht, met bijna overweldigend kleurige beelden en subtiel animatiewerk waar de live-actiefilms nog een puntje aan kunnen zuigen. Wanneer een klein groepje Smurfen de wildernis intrekt, gooit de film nog een paar blikken verf open en vindt een echte kleurexplosie plaats: zwevende rivieren, vuurspuwende libellen en glow-in-the-darkkonijnen. (Filmtotaal – Martijn Hamerling)

De Smurfen en het Verloren Dorp // Trailer (Vlaams)

De Smurfen en het Verloren Dorp // Trailer (Vlaams)

Vanaf 29 maart 2017 in de bioscoop // Le 29 mars 2017 au cinéma In The Smurfs: The Lost Village zien we Smurfin en haar broers door het nog onbegane Magische Bos trekken om een legendarisch Smurfendorp te vinden, voordat hun aartsvijand Gargamel dat doet.

in de pers

concertnews.be - recensie De Smurfen en het verloren dorp

29 mei 2017

De smurfen en het verloren dorp is misschien wel de strafste animatiefilm die op dit moment in de bioscoopzalen loopt. Alles zit dan ook goed van het begin tot het einde, de story telling, de humor, de spanning en last but not least ook de emotie.

bekijk ook

OKIDOK

SLIPS INSIDE

10 feb 2018

20u15

Pierrot en Marcel hebben lichamen om van te dromen: gespierd,…

BLAUWHUIS

STAPMAN

14 feb 2018

15u00

Theatermaker Simon D’Huyvetter brengt samen met muzikante Renée het verhaal…

DOLFJE WEERWOLFJE

DE MUSICAL

25 apr 2018

15u00

DOLFJE WEERWOLFJE is een musical voor het hele gezin, gebaseerd…

Praktisch

  • vlieg afbeelding
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

Verenigde Staten, 2017

Regie: Kelly Asbury

Vlaamse versie met de stemmen van Govert Deploige, James Cooke, Dorien, Olga en Billie Leyers, Michaël Pas, Jan Van Looveren & An Vanderstighelen

Duur: 89 min. Animatiefilm.

Infofiche