ZITA SWOON GROUP

NOTHING THAT IS EVERYTHING

Met ‘Nothing That Is Everything’ maakt Zita Swoon Group een aanstekelijke, speelse voorstelling die op een eenvoudige manier iets vertelt over hoe mensen met elkaar omgaan en op een vindingrijke manier beweging en dans met muziek verenigt. Voor deze nieuwe performance werkte de groep samen met de gerenommeerde Needcompany van Jan Lauwers. Stef Kamil Carlens heeft iets met dada. De tekst van zijn song One Perfect Day schreef hij met de cut-uptechniek van de dadaïsten.
Voor 'Nothing That Is Everything' vertrekt Zita Swoon Group van een fragment uit de film DADA (1969) van Greta Deses, over de eerste dadaïstische voorstelling in het Cabaret Voltaire in Zürich in 1916. Als je ‘dada en Cabaret Voltaire’ googelt, krijg je op Youtube een prachtig fragment te zien met daarin alle elementen die Zita Swoon Group gebruikt in 'Nothing That Is Everything': maskers en kostuums, dans, muziek, ritmiek, poëzie, humor en (spraak)verwarring. Carlens en kompanen reconstrueren scènes uit de film en laten daaruit hun eigen werk ontspruiten. Daarin zitten alle elementen: beeldend werk in decor, maskers en kostuums, dans, muziek, ritmiek, poëzie, (spraak)verwarring en humor. Met ‘Nothing That Is Everything’ maakt Zita Swoon Group een speelse voorstelling die op een eenvoudige manier iets vertelt over hoe mensen met elkaar omgaan en op een vindingrijke manier beweging en dans met muziek verenigt. Voor deze nieuwe performance werkte de groep samen met de gerenommeerde Needcompany van Jan Lauwers.

Zita Swoon Group is als je favoriete restaurant dat eens per jaar de hele kaart omgooit, met een hele andere keuken gaat koken. Smaakte de vorige gerechten nog heerlijk zwoel Afrikaans, nu wordt er retro eighties geserveerd met een stevige scheut Dadaïsme. Bij de première in het Kaaitheater kregen ze bijzonder positieve reacties van pers en publiek. We zijn dan ook fier dat deze bijzondere groep ook bij ons langskomt! Ze kwamen eerder al langs met het heerlijk Afrikaanse New Old World. Dit maal brengen ze dans, muziek en beweging in een speelse voorstelling als eerbetoon aan het dadaïsme. De voorstelling is ook geschikt voor kinderen (10 +) en jongeren.

Praktisch

  • Basistarief: 25 euro
  • Maxi-abonnement tot -25%: 18.75 euro
  • Midi-abonnement tot -15% : 21.25 euro
  • Mini-abonnement tot -5%: 23.75 euro
  • Lerarenkaart: 24 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro

Extra

Deze voorstelling is ook geschikt voor tieners (vanaf 10j.)

Concept, leiding: Stef Kamil Carlens, Aarich Jespers

Performers: Stef Kamil Carlens (zang, piano, bas, elektrische gitaar, accordeon, dans),
Aarich Jespers (piano, percussie, percussieve gitaar, effecten, dans),
Kapinga Gysel (zang, piano, keyboards, accordeon, dans),
Eva Gysel (zang, piano, keyboards, accordeon, dans),
Wim De Busser (trommeltje, piano, Korg MS20, effecten, dans),
Inge Van Bruystegem (dans, zang),
Misha Downey (dans, accordeon, zang)
coproductie: Kaaitheater

voorstelling zonder pauze
duur:
1u15