BALLET EN ORKEST VAN DE STAATSOPERA VAN TATARSTAN

DE NOTENKRAKER

Wie kan in de gezellige wintermaanden een traditionele uitvoering van DE NOTENKRAKER beter voor zijn rekening nemen dan het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan? Het gezelschap brengt virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors om de legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov recht te doen. Op de wereldberoemde muziek van Pjotr Tsjaikovski creëerde dit superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de Bloemenwals.

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een notenkraker. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen de valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt hij met Clara naar het Snoepgoedrijk. Maar voor er koffie, thee, suiker en bloemen klaarstaan, moeten zij eerst nog kou en vorst trotseren. Een magische theaterbelevenis voor jong en oud!

Promo ballet Notenkraker

Het magische kerstballet de Notenkraker brengt het ultieme kerstgevoel in de theaters. Het verhaal vertelt het avontuur van Clara en de betoverde notenkraker die ze op kerstavond cadeau krijgt. Gedanst door het geliefde ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt deze voorstelling de kerstsfeer heel dichtbij!


binnenkort in CC de Meent

Data

Praktisch

  • Basistarief: 40 euro
  • Jongeren -21 : 15 euro
  • Lerarenkaart: 39 euro
  • Mini extra ticket met code: 39 euro
  • Midi extra ticket met code: 38 euro
  • maxi extra ticket met code: 37 euro

Extra

Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov
Een uitvoering door het ballet (en orkest) van de Staatsopera van Tatarstan.

Duur: 2 x 45 min., met pauze.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be