FILM AAN HUIS

Als je niet naar de bioscoop kan, dan komt de bioscoop wel naar jou. Hierbij enkele tips om te kunnen blijven genieten van de nieuwste films, rechtstreeks in je eigen huiskamer.

MOOOV FILMFESTIVAL:
Films met zicht op de wereld, vanuit je woonkamer! Van 21 april tot 4 mei kan je genieten van een selectie films, zomaar vanuit je zetel thuis. Later dit jaar zal er ook een stevig pakket wereldfilms te zien zijn in de bioscopen van de festivallocaties, op Film Fest Gent 2020 en het Filmfestival van Oostende 2021!

DALTON
Dalton.be verzamelt de allerbeste films van vier Leuvense filmfestivals: Docville, het Kortfilmfestival, MOOOV en het jeugdfilmfestival JEF. Met een abonnement (voor vijf euro per maand) haal je al die festivals zelf in huis, en kan je de films eindeloos bekijken.En er is meer: Cinema ZED biedt via het platform ook 28 films uit hun programma aan, die eigenlijk in hun bioscoopzalen te zien zouden zijn. Voor acht euro per titel geniet je met ZED vanuit je zetel van topfilms als The System Crasher, The Barefoot Emperor of de animatieparel Marona.

GENTS FILMFESTIVAL
Ook het Gentste filmfestival laat je niet in de kou staan. Via Film Fest Gent on demand kan je (het hele jaar door, trouwens) een speciale selectie met festivaltitels online bekijken, via de online filmcatalogus van UniversCine. Het aanbod wordt bovendien elke maand aangevuld met films rond een specifiek thema, van alternatieve romantiek tot animatietoppers.

FILMHUIS MECHELEN
Bij gebrek aan fysieke filmvertoningen opende Filmhuis Mechelen Cinema Corona: ze gooien elke avond om 20u30 een uitstekende film van een topregisseur online, helemaal gratis. De ideale gelegenheid om je allereerste arthouse film te proeven, nog eens een documentaire mee te pikken of een jeugdwerk van Quentin Tarantino te bekijken.

KASK CINEMA
Ook KASK-cinema biedt een deel van zijn programmatie (cultfilms, klassiekers en festivaltoppers) online aan, via het platform uncut.be: niet alleen voor de studenten van de academie, maar voor alle filmliefhebbers.Bovendien nodigt KASK je uit om zoveel mogelijk samen van de films te genieten. Babbel mee tijdens een virtueel nagesprek op Facebook of Instagram of organiseer zelf een kijkfeestje: gewoon wat filmvrienden verzamelen via Skype, zo simultaan mogelijk op play drukken en achteraf gezellig napraten.

Meer tips? Klik hier.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be