DUDA PAIVA COMPANY

BRUCE MARIE (16+)

Duda Paiva blaast met zijn unieke manipulatietechniek schuimrubberen karakters leven in. Zijn poppenspel is virtuoos, humorvol, maar ook kritisch. Met flexibele uitgesneden danspartners toont hij een blik op de toekomst waar je je via een chip van je lichamelijke beperkingen zou kunnen ontdoen.
Extra: Na de voorstelling beantwoordt Paiva nog jouw vragen.

Wat als er een chip is die mensen alle fysieke beperkingen van het lichaam doet overstijgen? Dan moet je het geluk hebben dat je hem krijgt. Voor het laboratorium waar het allemaal gebeurt, verdringt de massa zich om bij de 0,00000001 procent te horen die als eerste mag. Binnen is Bruce, een gespleten persoonlijkheid, dragqueen op leeftijd, een man met een lichaam dat niet meer wil, maar wel iets dichter bij zo’n chip dan de rest. In het lab zit ook Muffin, een aap waarop al uitgebreid geëxperimenteerd is en die al een chip heeft. Het doet haar pijn, maar de wetenschappers hebben haar ervan verzekerd dat ze uiteindelijk zal kunnen zingen in een band. En er is Dioginis, een cynische hond die alleen nog maar in een digitale 3D-wereld lijkt te kunnen leven. Het laboratorium is een delicate balans, die Bruce met zijn aanwezigheid onherroepelijk verstoort.

Wat als je je van je lichamelijke beperkingen zou kunnen ontdoen door een kleine digitale ingreep? Zou je dan nog menselijk zijn? In zijn nieuwe solo duikt Duda Paiva in het transhumanisme, dat niet het eeuwig leven, maar wel een onbeperkt leven nastreeft. Bruce Marie is gebaseerd op een niet te stoppen realiteit. Een voorstelling over verval en kwetsbaarheid in tijden waarin alles te beïnvloeden lijkt, mits je maar genoeg middelen hebt. In deze komedie met scherpe dialogen en gewaagde choreografieën tussen speler en poppen, laat Paiva alle facetten van zijn ongeëvenaarde talent zien.

Duda Paiva blaast met zijn unieke manipulatietechniek de Object Score schuimrubberen karakters leven in. Zijn multidisciplinaire poppenspel is virtuoos en humorvol, maar ook kritisch. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Paiva ongrijpbare en magische werelden.

Na de voorstelling organiseren we nog een Q&A met Paiva. Heeft u nog vragen over zijn spel of over hoe hij de figuren maakt, dan kan u deze zeker nog stellen.

Trailer Bruce Marie - Duda Paiva Company

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro

Extra

Extra: na de voorstelling beantwoordt Paiva graag jouw vragen tijdens een nagesprek.
Concept en regie: Duda Paiva
Eindregie: Neville Tranter
Regieassistent: Josje Eijkenboom
Dramaturgie: Kim Kooiman
Songwriter/composities: Flip Noorman
Sound design: Wilco Alkema
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Decor/kostuum: Tessa Verbei
Techniek: Daniel Patijn
Publiciteit: Mirte Droogers
Productie: Marijana Mikolcic

Met dank aan Tjeerd Posthuma en Atty Kingma.
Foto: Conni Trommlitz

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be