BRUNO VANSINA 12/12

JAZZLAB-CLUBCONCERT

Kan je dat, een locatie vertalen in muziek? De beelden beïnvloeden ongetwijfeld de muziek, maar hoe? Je komt het te weten in deze multimediale voorstelling.

In 2018 trok de band van Bruno Vansina een heel jaar op muzikaal avontuur. Elke maand namen de muzikanten hun instrumenten mee naar een bijzondere plek: een schaatsbaan, een autosnelweg, een velodroom of een kermis. De uitdaging: musiceren en reageren op de muziek die een plek van nature maakt. De band speelde op die plekken onaangekondigd en zonder publiek. De mensen die erbij aanwezig waren, hoorden bij de plekken of kwamen er toevallig langs. De camera registreerde de muziek, de geluiden, de gebeurtenissen. Elke maand leverde een kortfilm op, met als optelsom een muzikaal beeldverhaal in 12 hoofdstukken.

Nu komen de muzikanten naar Alsemberg met hun beelden en indrukken. Kan je een locatie vertalen in muziek? De beelden beïnvloeden ongetwijfeld de muziek, maar hoe? Je komt het te weten in deze multimediale voorstelling.

BRUNO VANSINA QUINTET

Bruno Vansina is het meest bekend door zijn werk in de blazerssectie van Flat Earth Society (FES), maar speelde ook bij o.a. Ewout Pierreux Quintet, Rebirth Collective en Scoreman. De afgelopen jaren organiseerde hij een aantal bijzondere projecten, zoals het 16-koppige Vansina Orchestra, MAITÉ, HET MEISJE EN DE VOGEL (een schimmenspel met muziek van Martin Denny) en Orchestra Exotica. Bovendien haalde hij een straffe band aan boord. Benjamin Sauzereau, actief in o.m. Les Chroniques de l’Inutile en Hendrik Lasures Warm Bad, is een van de meest originele gitaristen van het moment. Ook de sterke jonge bassist Cyrille Obermüller (HAST) is in geen tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische jazzlandschap. Percussionist Falk Schrauwen (Echoes of Zoo), nog zo’n aanstormend talent en een wereldmuziek-expert, zorgt voor extra ritme en kleur, en met de alomtegenwoordige Teun Verbruggen als ritmische motor van het kwintet kan deze samenwerking alleen maar leiden tot een bruisende creatieve weelde.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Extra

Bruno Vansina: saxofoon, composities en artistiek concept
Benjamin Sauzereau: gitaar
Cyrille Obermüller: contrabas
Falk Schrauwen: percussie
Teun Verbruggen: drums

duur: 70 min

opgelet! Lees de aangepaste maatregelen HIER

Om toegang te krijgen tot de voorstelling, moet je vanaf 12 jaar een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Meer informatie over het verkrijgen van een Covid-Safe ticket vind je hier. Indien je geen CST kan voorleggen, wordt de toegang tot onze zaal geweigerd.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be