TAKE-AWAY SCHOLEN

EEN ZAKJE CULTUUR

Normaal gezien ontvangen wij ieder jaar in april tal van Beerselse scholen op onze scholencultuurdagen. Jammer genoeg laten de maatregelen het nog niet toe om de scholencultuurdagen in hun gewoonlijke vorm te organiseren. Maar niet getreurd: met de take-away pakketten voor scholen zorgden wij voor een veilig alternatief.

Met de take-away voor scholen kunnen klassen uit het eerste en tweede leerjaar in de week van 26 april 2021 aan de slag rond kunst en cultuur, in de veiligheid van de eigen klasomgeving. De leerkracht schrijft zijn/haar klas in en wij bezorgen alle pakketten op school, op maat van de klas.

Er is dus geen verplaatsing nodig en klassen blijven in hun eigen klasbubbel. De leerkracht fungeert als begeleider. Door hiervoor één specifieke week uit te kiezen, creëren we als het ware een gezamenlijke culturele week voor de Beerselse scholen.

In het take-away pakket voor scholen zit:

  • De digitale theatervoorstelling ‘Saperlipopette’ van Ultima Thule, te bekijken op een scherm in de klas of in de school. Elke ingeschreven klas krijgt een verborgen link waarmee de voorstelling te bekijken is op een zelf gekozen moment tussen maandag 26 april en vrijdag 30 april 2021. De voorstelling duurt ongeveer 1 uur. 
  • Twee omkaderende opdrachten bij de voorstelling ‘Saperlipopette’, waarvan je één opdracht kan doen vóór het kijken van de voorstelling en één opdracht na het kijken van de voorstelling.
  • De videoworkshop ‘Theatertekeningen’ van DasKunst, waarmee de kinderen in groepjes hun eigen minitheater maken. De videoworkshop begeleidt de kinderen stap-voor-stap bij het maken van hun minitheater, en is af te spelen op een scherm in de klas of in de school. Daarnaast is er ook een papieren handleiding voorzien voor de leerkracht.
  • Het (knutsel) materiaal dat nodig is om de omkaderende opdrachten bij ‘Saperlipopette’ te kunnen uitvoeren, alsook het benodigde materiaal voor de videoworkshop ‘Theatertekeningen’. 

Zo werkt het:

  1. Wie zich inschrijft engageert zich om tussen maandag 26 april en vrijdag 30 april 2021 met zijn/haar klas aan de slag te gaan met het take-away cultuurpakket voor scholen. Elke klas doet dit op eigen tempo en op school, in eigen klasbubbel.
  2. Dit initiatief is enkel geschikt voor klassen uit het 1ste en 2de leerjaar lager onderwijs. 
  3. Er kunnen telkens maximaal 4 leerlingen aan de slag met één take-away pakket. Voor elke ingeschreven klas berekent CC de Meent zelf hoeveel pakketten er moeten geleverd worden. Voorbeeld: voor een klas van 20 leerlingen voorzien we 5 pakketten waar per pakket telkens 4 leerlingen mee aan de slag kunnen. Voor een klas van 18 leerlingen voorzien we 4 pakketten voor 4 leerlingen en 1 pakket voor 2 leerlingen. De hoeveelheid materiaal wordt dan aangepast. Opgelet: 4 leerlingen per pakket is een absoluut maximum.
  4. Prijs per leerling: 5 euro. CC de Meent maakt hiervoor een factuur op per school, op basis van het aantal ingeschreven leerlingen per klas.

Wil jij met je klas ook graag aan de slag met het take-away pakket voor scholen? Schrijf je dan vóór 2 april 2021 in door een mailtje te sturen naar karen@demeent.be met vermelding van je school (+ contactgegevens), je naam, je klas en het aantal leerlingen in je klas. Wij zorgen ervoor dat de pakketten ten laatste op vrijdag 23 april 2021 in de school afgeleverd worden.

Data

uitverkocht

Praktisch

Extra

Prijs: € 5 per leerling.
Locatie: op school, in de klas.
Wanneer: pakketten te gebruiken van 26 tot en met 30 april 2021. Inschrijven vóór 2 april 2021 door een mailtje te sturen naar karen@demeent.be met vermelding van je school (+ contactgegevens), je naam, je klas en het aantal leerlingen in je klas. Op 2 april 2021 worden de inschrijvingen afgesloten. Pakketten worden op school geleverd ten laatste op 23 april 2021.

Vragen? Mail naar karen@demeent.be voor meer info.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be