TRIO OSUNA

IN DE SCHADUW VAN DE MOERBEIBOOM

Het muzikaal trio OSUNA brengt samen met beeldend kunstenares Colette Dedyn een sonoor, kleurrijk en smaakvol project. Deze voorstelling brengt de moerbeiboom zoals nooit eerder gezien. De bij deze boom horende historische en nieuwe verhalen, gedichten, recepten, liedjes en muziek worden je in een mengeling gebracht. Tijdens deze voorstelling krijg je niet alleen te horen en te zien, maar ook lekkers te proeven op basis van deze smakelijk gezonde vrucht: de moerbei.

De moerbeiboom is multifunctioneel: hij biedt schaduw voor verhalenvertellers, picknicks en muzikanten, van zijn hout worden de oosterse luiten en fluiten gemaakt, zijn bladeren leveren voedsel voor de zijderupsen, die op hun beurt zijde aanmaken gebruikt voor snaren van muziekinstrumenten allerhande, zijn vrucht -de moerbei- is niet alleen gezond maar bovenal overheerlijk en biedt de basis voor allerlei zoete recepten, dranken en zelfs likeuren, maar de bes levert ook pigmenten om textiel te verven en… verf voor Colettes livegeprojecteerde bessensap schilderijen.

TRIO OSUNA werkt samen met zandkunstenares Colette Dedyn. Colette specialiseert zich sinds 2010 als zandkunstenaar en maakt daarmee internationaal furore. Als zandmuze creëert zij tijdens het concert, beelden op een lichttafel die live geprojecteerd worden op groot doek. Met handen en vingers, en met een speciale soort zandkorrels tovert zij de mooiste figuren, landschappen, gezichten en dromen naar voor. De zandtekening als verbeelding van de muziek. De muziek als begeleiding van het visuele spel.

Leuk weetje: de gedichtenbundel ‘Van Moerbeiboom tot Overoever’ van dichter Anton van Wilderode zit vervat in dit muzikale programma. Van Wilderode was ereburger van de gemeente Beersel en had een bijzondere band met onze gemeente. Een cross-over van poëzie en muziek dus.

Data

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Mini extra ticket met code: 17.1 euro
  • Midi extra ticket met code: 15.3 euro
  • maxi extra ticket met code: 13.5 euro

Extra

Trio Osuna: Thomas Baeté, Emre Gültekin en Raphaël De Cock
Zandkunst: Colette Dedyn
Duur: 60 min.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be