ANTIGONE & ACTION ZOO HUMAIN

MÉTISSE

Tè Europees voor een zwarte maatschappij.
Tè Afrikaans voor een blanke identiteit.
Dat was het lot van vele zogeheten halfbloedkinderen, die rond de jaren 60 geboren werden uit buitenechtelijke relaties tussen Vlaamse en Afrikaanse burgers. Uitgesloten door hun gemeenschap en verloochend door de Belgische overheid, stootten ze massaal op onbegrip en onverdraagzaamheid.

De muzikale theatervoorstelling MÉTISSE, een samenwerking tussen Action Zoo Humain en Theater Antigone, treedt in de sporen die hun verleden heeft nagelaten. Regisseur Tom Dupont laat het verhaal van drie generaties door mekaar vloeien en legt op die manier een stuk verborgen geschiedenis én heden bloot. Hoe verhoudt het identiteitsvraagstuk van ‘métiskinderen’ vandaag zich tegenover dat van vroeger?

BEKIJK HIER DE TRAILER:

Métisse - trailer

Wanneer de 21-jarige Etouri een esthetische neuscorrectie ondergaat, houdt ze haar moeder Christine en grootmoeder Christa onverwacht een spiegel voor. Welk deel van hun afkomst en eigenheid proberen zij van zich af te werpen? Métisse is een tragikomische, muzikale voorstelling over het existentiële vraagstuk van 'dubbelbloedkinderen' sinds de jaren '60.

Métisse in De Zevende Dag (Eén)

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Mini extra ticket met code: 17.1 euro
  • Midi extra ticket met code: 15.3 euro
  • maxi extra ticket met code: 13.5 euro

Extra

Van en met: Tom Dupont, Chokri Ben Chikha, Zouzou Ben Chikha, Kapinga Gysel, Patricia Kargbo, Lucas Van der Vegt, Katelijne Verbeke
Coproductie: Theater Antigone en Action Zoo Humain
Met dank aan: Ann Van Vaerenberg.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be