MUSEUMBUS - BRUSSEL

KMSK BERLIJN 1912-1932

Het Berlijn van de jaren 20, een mythische en kosmopolitische metropool, onderging een ongeziene transformatie. De sociale, politieke en technologische veranderingen brachten een heuse omwenteling teweeg in de naoorlogse maatschappij en kunstwereld. “Berlijn 1912-1932” zet deze cruciale periode in de schijnwerpers.

Vertrekkend vanuit een Belgisch standpunt ten opzichte van de Duitse kunstwereld, focust de tentoonstelling op een dagelijkse realiteit die schommelt tussen crisis en utopie, ravage en euforie, ellende en decadentie. Deze “Golden Twenties” komen weer tot leven via 200 werken van belangrijke kunstenaars als Otto Dix, Raoul Hausmann, Ernst Ludwig Kirchner, Kazimir Malevich, Aleksandr Rodchenko, Max Beckmann, George Grosz, Hannah Höch…

Laat je meeslepen door schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, foto’s, films en architectuurelementen en ontdek één van de meest fascinerende periodes uit onze geschiedenis.

“In een wereldstad als Berlijn hebben ook de grootste uitersten recht op bestaan. Daar ontplooit zich een ongekende activiteit in een snel vergankelijk leven.” (Jozef Peeters, Belgische kunstenaar, 1923)

Data

Praktisch

  • Basistarief: 17 euro

Extra

Eigen vervoer

10.00u: afspraak aan de ingang van het Museum voor Schone Kunsten (Regentschapstraat 3 – 1000 Brussel, op wandelafstand van het Centraal Station)
10.15u – 11.45u: rondleiding met gids
Nadien mogelijkheid tot vrij bezoek aan de tentoonstelling.

Prijs: € 17 (toegang tot de expo + gids)

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be