KLUTSERKRAKKEKILILILOKATASTROF

SCHOOLVOORSTELLING

Komt dat zien! En oefen alvast op de meest onuitspreekbare titel van het jaar. Het is je enige kans om een stoeltje te veroveren voor dit wereldschokkend, verbluffend en nooit, never, ever eerder vertoond spektakel!
Klutserkrakkekilililokatastrof schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaanse telenovelle en het Eurovisiesongfestival.

Twee clowneske guren, Lilo en Klut, sleuren jong en oud mee in een associatief spel tussen circus, kermis, theater en een pretpark.
Eerst is de speelvloer nog volledig leeg, vijf minuten later staat hij vol met de meest bizarre voorwerpen. Die transformatie zegt alles over de vrijgevige theatervisie van het jonge duo Ballet Dommage. En wil je nog meer entertainment? Dat kan, maar dan moet je wel een okkernoot dokken: je pasmunt voor deze bizarre (onder)wereld. Wie de flosj weet te grijpen, mag zelfs mee het podium op.

Katrien Valckenaers en Maxime Storms studeerden samen aan de opleiding Drama van KASK in Gent. Ze herkenden in elkaar een voorliefde voor fysieke theater en absurde humor en stichtten samen instant het collectief Ballet Dommage. Samen met vormgever/perfomer Rachid Laachir en kostumière Maartje Van Bourgognie scheppen ze ene wereld die baadt in de nostalgische sfeer van rondtrekkend theater.

De pers ging kijken en was LAAAAIEND enthousiast:
"Wat een belevenis! Storms en Valckenaers hebben het. En eindregisseur Filip Bilsen heeft het extra aangeboord: de verbeelding, de timing, het spelplezier, de vrijgevigheid om hele families voor het leven te winnen voor theater. Een wervelende opkikker.” (Wouter Hillaert, De Standaard ****)

"Valckenaers en Storms erin geslaagd om een wereld te scheppen op het podium waar de toeschouwers graag deel van willen uitmaken” (Lotte Philipsen, Knack ****)“

"Ik ben jaloers op de kinderen van nu. Zij kunnen dat nu allemaal beleven. Theater als een spontane polonaise, theater als een ritueel feest.” (Tuur Devens, Theaterkrant ****)

Klutserkrakkekilililokatastrof - trailer

Komt dat zien! En oefen alvast op de meest onuitspreekbare titel van het jaar. Het is je enige kans om een stoeltje te veroveren voor dit wereldschokkend, verbluffend en nooit, never, ever eerder vertoond spektakel! "Klutserkrakkekilililokatastrof" van fABULEUS en Ballet Dommage schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaanse telenovelle en het Eurovisiesongfestival.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be