WILCHAR

EXPO

Vanaf dit voorjaar krijgt het werk van ‘imagier populaire’ Wilchar een vaste stek in CC de Meent. Een selectie van zijn werken, die eerder al een plekje kregen in het Wilcharmuseum in de Grote Sleutel te Alsemberg, wordt doorlopend tentoongesteld in de foyer van CC de Meent.

Wilchar, oftewel Wilhelm Joseph Pauwels, was bekend voor zijn anarchistische en rebelse schilderijen, lithografieën, (politieke) affiches en artikelen. Als kind van een Brusselse trambestuurder en vakbondsman ontwikkelde hij zich als nel tot een kunstenaar van én voor het volk. Hij revolteerde tegen kerk, kapitaal, koning en kunsthandelaars. Dit resulteerde in erg waardevolle en unieke verzetskunst omdat er omzeggens geen Tweede- Wereldoorlogkunst bestaat.

De volledige collectie is geïnventariseerd en op het internet te bewonderen via www.erfgoedplus.be (zoeken naar "kunstcollectie Wilchar"). Hier treft u een overzicht van 976 affiches, lino's litho's, schilderijen en voorwerpen.

Als eerbetoon aan onze ereburger Wilchar besliste het gemeentebestuur om een selectie van werken in wisselcollectie op openbare plaatsen in Beersel tentoon te stellen, nl. in CC de Meent en in het bezoekerscentrum De Lambiek.

Data

Praktisch

Extra

Het bijzondere werk van deze rebelse Alsembergenaar ontdek je doorlopend in de foyer van CC de Meent tijdens de openingsuren.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be