L'ETRANGER

FILM

L'ÉTRANGER volgt de coach Moussa in zijn strijd om allochtone spelers hoop te geven in hun sport en in hun leven. Vooraf vertonen we de kortfilm NKOSI COIFFURE. In het kader van het Afrika Filmfestival.

Moussa is een pas geïmmigreerde Senegalese voetbalcoach bij het BX Brussels van Vincent Kompany. L'ÉTRANGER volgt hem in zijn strijd om de jonge allochtone spelers hoop te geven in hun sport … en in hun leven.Een voetbalseizoen lang volgt L'ÉTRANGER Moussa en de jongeren op en naast het veld. Langs winst en verlies, respect en cultuurverschillen, sportiviteit, ruzie en vriendschap. Slaagt Moussa erin om de groep bij elkaar te houden en resultaten te behalen? Of nemen de problemen de bovenhand?

Vooraf vertonen we de kortfilm NKOSI COIFFURE. Na een ruzie met haar lief op straat in de Congolese buurt in Brussel, vlucht Eva een afro- kapsalon in. De vrouwen in het salon, die in Eva een vrouw in nood zien, helpen haar aanvankelijk. Maar als ze erachter komen waarover de ruzie ging, verschillen de meningen.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be