Toon je kunsten

Kasteel van Beersel

De laatste zaterdag van de vakantie doet de Beerselse jeugd het kasteel opnieuw zinderen met hun kunsten. De weide, de vijver, de ophaalbrug, de drie halfronde woontorens, de binnenkoer, de ridderzaal, alles zal gonzen, ja op zijn vesten daveren.

Beersel telt veel cultuurjeugdverenigingen. Jongeren doen er in hun vrije tijd met leeftijdgenoten aan toneel, muziek, dans en beeldendekunst. Zaterdag 27 augustus is voor die jongeren een fier toonmoment. Maak kennis met al die creatieve jongeren en hun verenigingen in één van de mooiste omgevingen van Beersel.

Doorlopend:
Zomerbar op de binnenkoerWorkshop “Instrumenten maken met kosteloos materiaal” op de binnenkoer, georganiseerd door de jeugd van Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Lot.Tentoonstelling van het Meiboompje in de weergangen tussen de torens en in de zuidtoren.Om 13.00 u verwelkomt de dienst integratie onze nieuwe inwoners van Beersel met een hapje en een drankje. De nieuwe Beerselaars krijgen er de kans om vragen te stellen en kennis te maken met het gemeentebestuur.

Programma (elk onderdeel duurt ongeveer 10 minuten)
14.00 u:
Groepschoreografie door dansgroep Pirouette ter verwelkoming (ophaalbrug)
14.15 u:
Weredi Jeugd brengt een toneelstukje (eerste verdiep van de noordtoren)
14.30 u: Klassiek balletstukje door dansvereniging Giants, gechoreografeerd door juf klassiek ballet Karen Beeckman (binnenkoer podium)
14.45 u: De jeugdgroep van de Alsembloem speelt een verkorte versie van het hedendaags sprookje Armandus de Zoveelste van Dimitri Leue (eerste verdiep van de zuidtoren)
15.00 u: De saxofonisten en koperblazers van Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht te Lot en Jeugdmuziekschool Mierennest geven het beste van zichzelf (binnenkoer podium)
15.15 u: Jeugdtoneelkring Hoop op de Toekomst brengt een toneelstukje (eerste verdiep van de westtoren)
15.30 u: Semele Uyttenbroeck, leerlinge van muziekacademie Orfeus, brengt samen met enkele medestudenten een korte voordracht rond woord en muziek (eerste verdiep van de noordtoren)
15.45 u: Slotmoment door de jeugd van Koninklijke fanfare Eendracht Maakt Macht uit Lot en Jeugdmuziekschool Mierennest (binnenkoer podium). Zij brengen samen een groter werk op het podium. De mensen die deelnamen aan de workshop “Instrumenten maken met kosteloos materiaal” krijgen de kans om mee te musiceren met hun zelfgemaakte instrumenten.
16.00 u: Einde

Deelnemende verenigingen en hun contactgegevens:
Giants dansschool: Karen Beeckman en Leentje Blijkers: giants_dance@hotmail.com
Dansschool Vzw Pirouette: Lise Alexander: lisealexander@hotmail.com
Jeugdmuziekschool de Mierennest: Helen Borremans: helen.borremans@gmail.com
Muziekacademie Orfeus: Peter Savenberg: orfeus@ringscholen.be
Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht Lot: Manu Coone: manuel.coone@telenet.be
KTG Weredi Lot: Jan Zelck: zelckjan@gmail.comJeugd
Alsembloem: Nikki Deras: derasnikki@hotmail.com
Hoop op de Toekomst: Veerle Debusscher: veerle.debusscher@telenet.be
Meiboompje: Els van Mieghem: meiboom.secretariaat@telenet.be

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be