MÂÄK AND SALIA SANOU

KAWRAL - DE ONTMOETING

Kawral is een ontmoeting tussen Brusselse electro jazz en dans uit Ouagadougou. Kawral is een tijd van organische chaos waarin de lichamen van de dansers zich mengen tussen de muziekinstrumenten, door die fysieke ontmoetingen groeien beide werelden naar elkaar toe.

Afhankelijk van de ontmoetingen, wordt de ruimte tussen beide werelden wijder of enger, wordt ze opgebouwd of afgebouwd. De lichamen en de instrumenten benaderen elkaar, raken mekaar aan, nemen afstand en confronteren elkaar. Elk ritme en geluid, gebaar en beweging geeft de vrijheid om te verdwalen in de wereld van de ander om zichzelf opnieuw te ontdekken en weer op te bouwen.Of men nu komt uit Afrika, Europa of elders, ritme en geluid staan altijd centraal in onze levens en in ieders bewegingen en gebaren. Zowel onze stiltes als onze woorden kennen een bepaald ritme en een bepaalde klank, deel uitmakend van ons bestaan. Ook onze gewoonten, verankerd in ons lichaam, bepalen hoe we naar anderen kijken, hoe we naar anderen luisteren en hoe we ons uitdrukken. Het stilzwijgen van de ene kan oorverdovend zijn voor de andere. En omgekeerd.

Kawral initieert de ontmoeting tussen twee artistieke werelden die op het eerste zicht erg ver van elkaar verwijderd zijn. Het muzikale universum van het collectief Mâäk, een Europees ensemble, geleid door Laurent Blondiau, komt aldus dichter bij het ensemble uit Burkina Faso bestaande uit vijf dansers, onder choreografie van Salia Sanou.

Mâäk Kawral - Teaser (December 2015)

Mâäk Kawral in Théâtre 140 - Teaser 2016

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be