THE REVENANT

FILM

1823.Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo Di Caprio) slachtoffer van een brutale beeraanval. Hij wordt voor dood achtergelaten.Een bloedstollend overlevingsverhaal, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Bekroond met 3 Oscars!

Geïnspireerd op waargebeurde feiten toont Oscar-winnend regisseur Iñárritu ons een meeslepend en bloedstollend overlevingsverhaal. 1823, tijdens een expeditie in de ongekende Amerikaanse wildernis, wordt de legendarische avonturier Hugh Glass het slachtoffer van een brutale beeraanval. Hij wordt voor dood achtergelaten door zijn eigen jagersgezelschap en verraden door een van zijn metgezellen: John Fitzgerald. In een epische overlevingstocht ondergaat Glass de wet van Murphy. Het wordt een ware uitputtingsslag. Gegidst door enkel zijn onnavolgbare levenslust en de drang om zich te wreken, zal hij, getormenteerd door het meedogenloze winterweer, de achtervolging moeten inzetten. Het is de enige optie om zowel de bewoonde wereld te bereiken alsook om vergelding te vinden voor het kwaad dat hem is aangedaan.De film werd effectief in de wildernis rond het Canadese Calgary opgenomen in temperaturen van -30°C.

Iñárritu en zijn vaste cameraman wilden enkel werken met natuurlijk licht, waardoor het hele proces meer dan een half jaar in beslag nam en er later nog scènes in Zuid-Amerika zijn opgenomen. Het resultaat zou wel eens het magnus opus van Iñárritu kunnen zijn. Gezien zijn staat van dienst (BIRDMAN, BABEL, BIUTIFUL, 21 GRAMS & AMORES PERROS) wil dit wel iets zeggen. Bekroond met Oscar voor Beste Acteur, Beste Regie & Beste Cinematografie.

Trailer The Revenant:

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be