JAZZLAB SERIES - DAVID THOMAERE TRIO + FABIAN FIORINI SOLO

DUBBELCONCERT EINDE SEIZOEN IN DE JAZZCLUB

In dit laatste concert van het seizoen laat JazzLab Series twee sterke pianisten aan het woord. De ene is jong, stak zopas de Toots Thielemans Award op zak en strikte twee Waalse talenten voor zijn trio. De andere is een gevestigd toptalent. Hij kreeg de compositieopdracht voor de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 20165.

David Thomaere Trio is Davids speeltuin waarin hij op zoek gaat naar een eigen sound. Hij kan er eigen composities in hun puurste vorm brengen. Samen met bassist Felix Zurstrassen (°1987) en drummer Antoine Pierre (°1992) vormt David Thomaere (°1988) een energiek trio. Met vlotte, melodische lijnen en opzwepende ritmes bekoren ze zowel de eerste jazzproever als de getrainde luisteraar. Eigen nummers wisselen af met standards en arrangementen van popnummers. Invloeden van hedendaagse jazz, klassieke muziek, pop en hiphop sluipen speels binnen in het unieke klankuniversum van dit trio.
Met Fabian Fiorini opent zich het spannende, vrijgevochten en bijwijlen wilde avontuur van de piano solo. Fiorini kiest na zijn vele projecten binnen theater, dans, hedendaagse muziek, dit keer voor de directe confrontatie met zijn publiek en zijn piano. Het publiek dichtbij, met open oren, Fiorini met gespannen lijf voor een instrument met een veelheid aan vormen en mogelijkheden. Het geeft hem naar eigen zeggen een zekere ‘thrill’ om te gaan creëren, op de golven van het concert eigen composities, vrije improvisaties en standards uit de jazz en pop aan elkaar te rijgen.
Fabian Fiorini volgt een klassieke opleiding percussie, piano en klassieke harmonie. Al snel vindt hij aansluiting bij zijn instinctieve bakens via toneelwerk, improvisatie, de verbeelding en de rijkdom van het groepswerk. Fiorini begeleidt muzikanten zoals Guy Cabay, Marcia Maria en Fabrizio Cassol en werkt samen met grote namen onder wie Garrett List, Dick van der Harst en Anne Teresa De Keersmaeker. Hij speelt onder meer bij Ictus, Octurn en Aka Moon. Recent werd hem de opdracht toevertrouwd om het verplichte werk te componeren voor de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2016.

Alive - David Thomaere Trio

David Thomaere Trio

Désir & Fiorini

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be