NORDMANN & LITTLE DOTS

DUBBELCONCERT

Het Gentse Little Dots, vorig jaar artists in residence in de AB, brengt akoestische jazzy pop voor liefhebbers van Feist en Portishead. Nordmann veroverde de tweede plaats op de laatste Humo’s Rock Rally. Met hun creatieve mix van jazz, rock en experiment weten ze telkens weer het publiek te overtuigen. Een dubbelconcert dat je niet mag missen: bevlogen, getalenteerd, ambitieus en authentiek!

Little Dots is ontstaan toen gitarist Pablo Casella en saxofonist Tom Callens, onder indruk van haar engelachtige stem, beslisten om songs te schrijven voor Sophia Ammann. Voor Pablo en Tom, die al een tijdje in de muziekwereld vertoeven, kwam Sophia uit het niets. Gaandeweg werd dit een uitwisseling tussen drie mensen met een gedeelde liefde voor eerlijke akoestische songs. Er werd beslist om dromen na te jagen en een plaat op te nemen, met versterking van vijf gracieuze muzikanten uit de Belgische scene. De plaat werd opgenomen in studio Boma in Gent door Frederik Segers (Members of Marvelas, Stadt, Sioen). De muziek bevindt zich in de alternatieve popstroming, met gebruik van akoestische snaar- en blaasinstrumenten, synth-bas, drums en percussie. Invloeden van o.a. Feist, the Beatles en Portishead. Vorig seizoen waren ze Artists In Residence in AB. Kurt Overbergh, Artistiek Directeur AB over Little Dots: ‘Little Dots. Bescheidener kan een groepsnaam nauwelijks klinken. Maar bescheidenheid siert. En een zin zonder full stop is nu eenmaal geen zin. De muziek van Little Dots komt ook zachtjes binnen. Maar wél met een bedwelmend effect. De stem van Sophia Ammann is daartoe de sleutel en roept de geest op van Leslie Feist. De arrangementen zijn verfijnd. Geen klank te veel. In full effect bestaat de band uit acht muzikanten. Hun debuutplaat is tot onze grote verwondering reeds ingeblikt en zal zich dra aan de buitenwereld revealen’.

Nordmann veroverde de tweede plaats op de laatste Humo’s Rock Rally. Toch waren ze meteen ook de vreemdste eend in de bijt, want de vier mannen van Nordmann hebben een jazzachtergrond. Maar er is meer, veel meer: ze maken muziek waar de omschrijvingen rock en jazz amper de lading dekken.Gedreven door een uniek geluid en hun tomeloze energie weet Nordmann telkens weer het publiek te overtuigen met hun creatieve mix van jazz, rock en experiment. Rusteloze ritmes en meeslepende grooves wisselen af met intimistische soundscapes en open improvisaties. Bevlogen, getalenteerd, ambitieus en authentiek!

Nordmann

Little Dots

LITTLE DOTS - COld Wind (AB Session)

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be